Tunnelmaa kuin mummolassa

Kategoria: Uutisia
Kommentit pois päältä artikkelissa Tunnelmaa kuin mummolassa

JP-Kunnallissanomat 26.10.2009 Jari Vierula

Välimaan tunnelma on kuin ennen mummolassa

Paras palkkio on se, kun asiakas lähtee meiltä tyytyväisenä. Asiakkaalta saatu hyvä palaute on se juttu, jonka jälkeen jaksaa taas painaa pitkääkin päivää, sanoivat Maatilamatkailu Välimaan yrittäjäpariskunta Anna ja Veli-Matti Mäki-Paavola. Peräseinäjoen Yrittäjät valitsivat heidät Vuoden 2009 yrittäjiksi.

Mäki-Paavoloilla on Kihniänkylässä karjatila, ja maatilamatkailu on maatalouden sivuelinkeinona. Maatilamatkailu Välimaa oli aikanaan ensimmäisiä alansa yrityksiä koko maakunnassa. Mäki-Paavolat ostivat maatilansa läheisyydessä sijainneen Välimaan tilan vuonna 1989. Tupa remontoitiin, ja jo seuraavan vuoden keväällä majoittuivat ensimmäiset asiakkaat.

Kesä oli yksi parhaista

Haastattelupäivänä isäntäpariskunta oli juuri hyvästellyt turkulaiset vieraat, jotka viettivät Välimaalla syyslomaa. Mäki-Paavolat ovat tyytyväisiä kuluneeseen kesään, vieraita on Välimaalla riittänyt.

Kesä on ollut yksi kaikkien aikojen parhaista. Lamasta ei meille ole ollut haittaa, päinvastoin, sillä ihmiset ovat nyt aivan selvästi satsanneet kotimaan matkailuun. Myös Peräseinäjoen kuntaliitos Seinäjokeen oli kihniänkyläläiselle maatilamatkailuyritykselle piristysruiske, sillä asiakkaat ovat löytäneet Välimaan entistä paremmin.

Avainasia oli se, että pääsimme näkymään Seinäjoen kaupungin nettisivuille, jossa saimme aivan uudenlaista näkyvyyttä. Se on selkeästi piristänyt asiakasmääriämme. Internet on matkailuyrityksen tärkein markkinointiväline, jonka kautta ihmiset nykyisin pääosin löytävät lomakohteensa. Jotain internetin suosiosta kertoo Maatilamatkailu Välimaan nettisivujen kävijämäärät. Veli-Matti Mäki-Paavola kurkkasi nettisivujen laskurista, kuinka nettisivuille on tehty noin 259 600 käyntiä 65 eri maasta.

Pikkujouluksi näytelmäpaketti

Majoituksen lisäksi Välimaa tarjoaa ruokailu-, juhla- ja kokouspalveluita Välimaa on suosittu paikka erilaisten perhejuhlien viettoon. Tänä vuonna pikkujoulunviettäjille on tarjolla aivan uudenlainen paketti.

Pikkujouluruokailun lisäksi on mahdollista nähdä Illallinen yhdelle -näytelmä, joka on hulvaton, nauruhermoja kutkuttava esitys. Mukana ovat Peräseinäjoen Pennihäät -harrastajateatterista tutut näyttelijät Airi Lepistö ja Kari Lahtinen, Mäki-Paavolat vinkkasivat. Vaikka Veli-Matti tekee Välimaalla kaikenlaisia yleismiehen töitä, niin maatilamatkailun käytännön pyörittäminen on pitkälti Annan harteilla.

Veli-Matti tekee yrittäjäpohjalta myös palosuojamaalauksia, jotka vievät miehen usein reissuhommiin. Varsinkin Välimaan herkuistaan kuulu keittiö on täysin Annan valtakuntaa. He yrittävät selviytyä töistä kahdestaan, mutta juhlatilaisuuksien järjestämisessä on mukana apuvoimia. Kun Mäki-Paavolat lähtivät remontoimaan Välimaasta maatilamatkailutilaa oli heille heti selvää millainen siitä pitää tulla. Heille ei pääasiana ollut luksustaso, vaan kodikkuus.

Yritimme hakea kotoisaa, mummolamaista tunnelmaa. Monet asiakkaamme ovatkin sanoneet Välimaalla yöpyessään, että aivan kuin olisi taas lapsuuden mummolassa.

Tunnustusta ja televisio-ohjelmia

Maatilamatkailu Välimaa on saanut vuosien saatossa tunnustuspalkintoja. Yritys on saavuttanut Maakuntien Parhaat merkin, Pro Maaseutu palkinnon sekä tunnustuspalkinnon maaseudun elinkeinon kehittämisestä maatalousnäyttelyissä kesällä 2000. Välimaa on Etelä-Pohjanmaan ensimmäinen MALO -laatuluokituksen saanut maatilamatkailukohde. Maatilamatkailu Välimaa on tullut tutuksi myös useista siellä kuvatuista televisio-ohjelmista. Välimaa on esiintynyt muun muassa Täällä Pohjantähden alla- ja Tarinoita Suomesta -ohjelmissa sekä italialaisveijareiden Fabion ja Fabrizion kesästä Suomessa kertoneessa ohjelmasarjassa.
Maatilamatkailu Välimaa on esillä myös Duudsonien elokuvassa.

Mäki-Paavolat uskovat matkailuyrittämisessä aitouteen ja vilpittömyyteen.

Emme yritä näytellä asiakkaillemme olevamme jotain muuta, vaan me olemme aidosti sitä mitä olemme, sanoivat vuoden yrittäjät Anna ja Veli-Matti Mäki-Paavola.